خانه / کلیدی / چرا باید ارشد بخوانیم؟

چرا باید ارشد بخوانیم؟

چرا باید ارشد بخوانیم؟

یکی از اساسی ترین مواردی که فارغ التحصیلان کارشناسی رشته مهندسی عمران  با آن رو به رو هستند دقیقا همین سوال است که آیا اخذ مدرک کارشناسی ارشد عمران لزومی دارد یا خیر. بسیاری امروزه بر این باورند که حتی اخذ مدرک کارشناسی نیز برای شروع کار مهندسی عمران لزومی ندارد ، چرا که افراد زیادی امروزه در حال انجام فعالیت عمده ای در این زمینه به صورت تجربی بوده و از لحاظ کاری موفق محسوب می شوند. اگرچه ممکن است در مواردی این گونه باشد ، با این حال این دیدگاه امروزه از لحاظ منطقی درست نخواهد بود .چرا که فعالیت در عرصه ی مهندسی عمران در دهه های اخیر کاملا شکلی تخصصی و پیچیده به خود گرفته است. حال برخی از دلایل برای ادامه ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را ذکر می کنیم.

 

افزایش پیش زمینه ی تخصصی

پر واضح است که یک مدرک کارشناسی ارشد عمران می تواند به راحتی زمینه ی تخصصی کار یک مهندسی عمران را افزایش دهد. یک فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی عمران از لحاظ فنی و مهندسی تنها حدود 5 تا 6 دوره در مورد مباحث بنیادین مهندسی عمران از جمله تحلیل و طراحی سازه ها گذرانده است .این در حالی است که یک مهندس دارای مدرک کارشناسی ارشد عمران ، به صورت کاملا متمرکز حدود 10 دوره فقط بر روی یک موضوع می گذراند. به طور مثال امروزه برای یک مهندس عمران سرآمد تسلط کامل بر مبانی تحلیل و مدل سازی ، مهندسی زلزله و طراحی های سازه های فولادی و بتن مسلح امری الزامی است و لازمه ی به دست آوردن این تسلط متمرکز شدن بر روی یک موضوع در یک زمینه ی خاص مثلا زلزله می باشد.

 ارشد عمران

سرمایه گذاری کم

از لحاظ زمانی ، کارشناسی ارشد ، زمان نسبتا زیادی را از شما نخواهد گرفت . به گونه ای که می توان آن را معادل یک سال مطالعه ی تمام وقت محسوب کرد. در بسیاری مراکز معتبر آموزشی مهندسی عمران در سراسر جهان دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد مجموعا در یک دوره ی پنج ساله ارائه می شوند. به علاوه کنکور کارشناسی ارشد عمران در واقع فرصتی را برای شما ، برای مرور دروس مهم و بنیادین مهندسی عمران فراهم می کند. اگر در طول دوره ی تحصیل خواندن دروس شما همراه با کاستی هایی بوده است ، حال این فرصت به وجود می آید که این کاستی ها را جبران کنید.

 

زمینه های تحقیقاتی

در مقطع کارشناسی ارشد با توجه به تخصصی شدن فعالیت ها موضوعات زیادی برای تحقیق و پژوهش یافت می شود.  در این مقطع بسیاری ایده های جالب به ذهن علاقه مندان رسیده و می تواند تحت مقالات علمی حتی در سطح بین المللی ارائه شود. همواره این اصل را به خاطر داشته باشید که داشتن سابقه ی امور پژوهشی شما را از دیگران متمایز خواهد ساخت ، در عین حال با انجام کارهای پژوهشی می توانید روش به دست آورن علوم را از آخرین مقالات جهانی به دست آورید که این خود در زمینه ی حرفه ای امری بسیار ارزشمند است .

ارشد عمران

زمینه ی کاری بهتر

امروزه اغلب شرکت ها در زمینه ی عمرانی علاقه مند به جذب فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد عمران به صورت حرفه ای و تخصصی هستند. شرکت های نسبتا بزرگ در ایران سعی دارند که کادر فنی خود را در تمامی زمینه ها تکمیل کرده و به صورت تخصصی وارد کار شوند. این دیدگاه در سطح جهانی نیز کاملا روشن است. انجمن مهندسان عمران ایالات متحده در  ASCE Policy Statement 465 متذکر این نکته می گردد که کارشناسی ارشد مهندسی عمران باید عنوان خط مبنایی برای کار حرفه ای در مهندسی سازه محسوب گردد.

مسئولیت اخلاقی

رشته ی مهندسی عمران امروزه رشته ای است که سلامت اخلاقی فوق العاده ای را می طلبد. با توجه به این که این رشته به صورت غیر مستقیم با جان انسان ها سر و کار دارد ، باید به آن هم در طراحی و هم در اجرا توجه زیادی مبذول داشت. ملاحظات اخلاقی رابطه ی مستقیمی با میزان تخصص اشخاص دارد. به عنوان مثال ضوابط لرزه ای که یک مهندس زلزله در مورد یک ساختمان در نظر می گیرد ، در مقایسه با سایر مهندسین ، اقتصادی تر و احتمالا محافظه کارانه تر خواهد بود.

 

انجام کار مورد علاقه

با بررسی زندگی نامه ی افراد موفق در هر زمینه به یک نتیجه ی مهم و جالب توجه می رسیم، همه ی آن ها یک نکته را متذکر می شوند : (( کاری را که به آن علاقه داری انجام بده.)) امروزه مهندسی عمران شکلی کاملا پیچیده و با گرایش های مختلف به خود گرفته است که یک فارغ التحصیل خود به خود به زمینه ی خاصی درمهندسی عمران علاقه مند می شود . کارشناسی ارشد عمران در واقع جایی است که شخص می تواند علایق خود را پیگیری و در آن زمینه به صورت تخصصی فعالیت نماید. به علاوه با پیگیری زمینه ی مورد علاقه ی خود شخص می تواند شغل مورد علاقه ی خود را انتخاب کرده و در آن زمینه شروع به کار نماید.

 

شرایط امروزه تحصیل در ایران

امروزه در حال حاضر شاهد این مسئله هستیم که مدرک کارشناسی عمران در سطح کشور به حد اشباعی رسیده است. در حال حاضر عده ی بسیار زیادی در این زمینه مشغول به کار هستند. البته این مسئله بیانگر عدم وجود کار در این زمینه نمی باشد ، با این حال مدرک کارشناسی ارشد ، می تواند یک مهندس را با سایر مهندسین کارشناسی کاملا متمایز سازد. لذا با توجه به شرایط امروز ، اخذ مدرک کارشناسی ارشد عمران برای تحصیلات عالی امری ضروری به نظر می رسد.

 

نتیجه گیری

با توجه به دلایلی که در بالا ذکر شد ، اخذ مدرک کارشناسی ارشد عمران به وضوح توصیه می گردد. با این حال چون افراد متفاوت بوده و برنامه های متفاوتی از لحاظ کار، ادامه تحصیل در خارج از کشور و … دارند ، نمی توان آن را به صورت یک قانون کلی بیان نمود.

در صورت داشتن هر گونه  سوال در این زمینه می توانید از طریق قسمت تماس با ما آن را در میان بگذارید.

 

عمران مشاوره | ارشد عمران

 

پایان

درباره امین کاویانی

امین کاویانی هستم . دانشجوی مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه تهران. در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی عمران سال ۹۴ توانستم رتبه ی ۴۷ کسب کنم. علاقه مند هستم که در زمینه مشاوره به داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد عمران کمک کنم.

هم چنین بخوانید:

تغییر در برنامه ی کنکور ارشد و سردرگمی داوطلبان ( با فرصت ایجاد شده چه باید کرد؟ )

با توجه به این که اخیرا سازمان سنجش اقدام به تغییر در تاریخ برگزاری آزمون …

11 دیدگاه

  1. سلام خسته نباشید .ببخشید من چند روز میشه مشاوره ثبت نام کردم ولی هنوز بهم هیچ زنگی نزدین ممنون میشم بررسی کنید واقعا به کمکتون نیاز دارم

  2. خوندن ارشد یه اراده قوی میخواد که من تا حالا نداشتم اما شروع میکنم برای سال بعد

  3. سلام
    من میگم استدلال های شما چیزی شبیه افسانه است و هرگز با واقعیت مطابقت نداره
    انسان هر حرفی که میزنه باید بدونه که در قبالش مسئوله
    شما با این حرف های واهی موجبات گمراهی هستید
    اصلا نه حرف من و نه حرف شما
    حرف حال و حاظر کاملا بدون غرض بنویسید
    بنویسید که
    ما برای چه درس میخوانیم؟
    ایا بستر حاظر(دانشگاه ها و درس ها و…)در راستای هدف ما است یا راهی است که دیگران برای ما تدبیر میکنند و نقشه ها میکشند و شاید پر از خطاها و .. این دو ایا با هم مطابقت دارند؟
    لطفا ابتدا دیدگاه و برداشت شخصی خود و اینکه که تحصیل برای شما چه مفهومی دارد بنویسید تا دیگران هم بتوانند مقایسه صحیح و برداشت صحیحی داشته باشند
    با تشکر

    • دوست خوبم این حرف بنده نیست. این دلایلی بود برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
      شاید شما بتونین بیست دلیل بیارین برای عدم تحصیل و یا ترک تحصیل که اون ها هم محترمه و در هر مقاله از یک منظر به یک موضوع نگاه میشه.
      مثلا همین مقاله رو میشد به گونه ای انتقادی هم نوشت

  4. کاملا با نظر آقا مهدی موافقم، درسته که رشته های مهندسی خیلی قوی تر از رشته های پزشکی هست ولی تو خیلی زمینه ها چون فارغ التحصیلان زیاد هستند تقریبا میشه گفت بازار کاری وجود ندارد.
    برای انتخاب رشته اول باید بازار کار را در نظر گرفت و بعد ادامه تحصیل داد.
    اگر بتوان بعد از لیسانس یک یا دو سال در حوزه تحصیلی خود مشغول بکار شوید و بصورت عملی با رشته تحصیلی خود نیز در ارتباط باشید و سپس ارشد را دنبال کنید خیلی مفید خواهد بود
    البته لازم بذکر است بازار کار همیشه برای نیروی متخصص وجود دارد
    پس سعی داشته باشید هر رشته ای که وارد می شوید فقط یک فارغ التحصیل معمولی نباشید
    با امید بهترین ها

  5. با احترام
    دقیقا مشابه همین مطالب را 8 سال پیش موقع انتخاب رشته در مورد لیسانس عمران خواندم و اون انتخاب سرنوشت ساز و کذایی را کردم و وارد رشته عمران دانشگاه برتر دولتی شدم. تمام محاسباتم غلط از آب در آمد و بزرگترین اشتباه زندگیم را کردم. سیلی از همکلاسیهایم که اپلای کردند هم ترکش همان انتخاب اشتباه رهایشان نکرد و به گونه ای آواره شدند. درخواست دارم با توجه به دیگر مطالب سایتتان که روشنگرانه تر و واقعیتگرانه تر است. و با توجه به بیکاری روز افزون رشته های مهندسی و واقعیات موجود رشته های پزشکی. از انتشار اینگونه مطالب شسته رفته و احد بوقی در مورد این رشته خواهشا بیشتر وسواس نشان دهید.

    • سلام
      مهندسی از همه لحاظ از پزشکی بهتر است.
      بنده برایش ده دلیل کاملا مستند دارم ولی به دلیل مشغله بسیار زیاد و کار در بیرون فرصت انتشار پیدا نمی کنم
      سپاس از نظرتان

      • ممنون از توجهتون ولی باید عرض کنم قصد من تحقیر رشته عمران نبود. از نظر علمی و فنی قطعا رشته های مهندسی استخوان دار تر هستند. اما منظور من مقایسه فضای کاری و درآمدی این رشته بود. خوب است چندتا مهندس عمران بیکار برایتان معرفی کنم ؟ درس خوانده ایم و مهندس عمران شده ایم که کار و درآمد درخور داشته باشیم. برای تفاوت های مستند رشته شما و من که مهندسی عمران باشد با درآمد رشته پزشکی شما را رجوع می دهم به گفته های وزیر بهداشت و درمان و طرح بیمه سلامت که میلیار ها تومان پول را روانه جیب جامعه پزشکی کرده است. من مطمئنم جناب، خود شما هم اگر بگویند حاضری خودت یا فرزندت برای آسایش مادی آینده تان ، مهندس عمران بخوانید یا پزشکی قطعا انتخابتان پزشکی است.

  6. سلام وقتتون بخیر ممنون ازراهنماییهاتون .خسته نباشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *